Вплив професійної підготовки кадрів у господарстві автоматики та телекомунікацій щодо забезпечення перевізного процесу

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.18664/ikszt.v26i1.229071

Ключові слова:

кадри основних професій, автоматика та зв’язок, обсяг виконуваних робіт, продуктивність праці, нормативи чисельності, знос технічних засобів, технічна оснащеність, безпека руху, професійна підготовка кадрів

Анотація

У цій статті розглянуто проблему дефіциту кадрів основних професій у господарстві автоматики та телекомунікацій і його вплив на забезпечення безпеки руху поїздів. На основі аналізу чисельності контингенту масових професій, обсягу виконуваних робіт та продуктивності праці визначено вплив зменшення кількості працівників на якість технічного обслуговування пристроїв автоматики та зв’язку і забезпечення безпеки руху. Автори дійшли висновку, що зменшення чисельності працівників у господарстві автоматики та телекомунікацій на сьогоднішній день істотно не вплинуло на забезпечення безпеки  руху поїздів. Проте невідповідність між розрахунковими показниками кількості працівників основних професій і їх плановими значеннями негативно впливає на роботу господарства. Ця проблема мало вивчена і потребує подальших досліджень.

Біографії авторів

В.О. Сотник, Український державний університет залізничного транспорту

кандидат технічних наук, старший викладач

А.Б. Бойник, Український державний університет залізничного транспорту

доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Посилання

Інструкція з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні робіт з технічного обслуговування та ремонту пристроїв СЦБ на залізницях України: ЦШЕОТ-0018. Київ, 1999.

Інструкція з технічного обслуговування пристроїв СЦБ: ЦШ-0060. Київ, 2009.

Інструкція з організації системи технічного обслуговування пристроїв провідного зв’язку на залізничному транспорті. – ЦШ-0051. Київ, 2007.

Довідки про виробничо-фінансову діяльність по господарству сигналізації та зв'язку регіональних філій АТ «Укрзалізниця» за період з 2012 по 2020 роки.

Аналіз стану безпеки руху в структурі Укрзалізниці за 2012 – 2020 роки. Розроблено Департаментом безпеки руху Укрзалізниці.

Диагностирование устройств железнодорожной автоматики и агрегатов подвижных единиц /

А. Б. Бойник, Г. И. Загарий, С. В. Кошевой,

Н. И. Луханин, И. В. Поэта. Харьков: ЧП изд-во «Новое слово», 2008. 304 с.

Самсонкин В. Н., Бойник А. Б., Прогонный А. Н. К вопросу эффективного управления работой дистанций сигнализации и связи. Електромагнітна сумістність та безпека на залізничному транспорті. 2018. № 16. С. 95 – 105.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-07-07