Розробка засобів захисту інформації в розподілених комп'ютерних системах та мережах

Автор(и)

  • М A МИРОШНИК УкрГАЖТ, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18664/ikszt.v0i1.51555

Ключові слова:

распределенные сети, сеть, доступ, аутентификация, шифрование, защита информации, базы данных, модели безопасности

Анотація

Наведено опис комплексу засобів захисту інформації, що обробляється в розподілених обчислюваних мережах з протоколом TCP/IP, від несанкціонованого доступу, з використанням механізмів розмежування доступу та криптографічного захисту. Аналізуються сучасні моделі та засоби захисту секретної інформації в комп'ютерних базах даних. Пропонується формалізований підхід до забезпечення безпеки розподілених баз даних, що спирається на принципи взаємодії та захисту об'єктів у комп'ютерних мережах.

Біографія автора

М A МИРОШНИК, УкрГАЖТ

профессор

Посилання

Загальні положення щодо захисту інформації в комп’ютерних системах від несанкціонованого доступу // НД ТЗІ 1.1–002–99, ДСТСЗІ СБ України, Київ, 1999.

Мирошник M.А. Диагностические эксперименты в системах защиты информации на сетях клеточных автоматов. / M.А. Мирошник, Я.Ю.Королева // Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті. – 2009. – №4. – С. 142–145.

Мирошник М.А. Методы эффективного кодирования внутренних состояний микропрограммных автоматов. / M.А. Мирошник, Я.Ю.Королева, // Технология приборостроения. – 2011. – №1. – С. 12–16.

Miroshnik M. Uses of programmable logic integrated circuits for implementations of data encryption standard and its experimental linear cryptanalysis. / Miroshnik M., Kovalenko M. // Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті. – 2013. – №6, с.36-45.

Мирошник M.А. Методы защиты цифровой информации в распределенных компьютерных сетях. Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті. – 2014. – №5. –

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-02-20